Filler/ Botox

behandling mot rynkor

Text under updatering

Slätar ut rynkor i pannan, glabella, runt ögonen ocht munnen.

 

Historik och användningsområden
BOTOX (botulinum toxin) är ett muskelförlamande medel som har använts inom sjukvården sedan 1970-talet. Genom åren har kronisk nackspärr, olika typer av muskelspasmer och tics framgångsrikt behandlats med BOTOX. Utvecklingen går hela tiden framåt och detta gäller i allra högsta grad BOTOX. Dess användningsområden ökar ständigt och i rätta händer är det både ofarligt och effektivt. De senaste åren har medlet blivit mycket populärt inom skönhetskirurgin, då det är möjligt att i små mängder använda medlet för att förlama de ansiktsmuskler som orsakar ”mimik”-rynkor. ”Mimik”-rynkor är de rynkor Du får av att använda ansiktsmusklerna när Du gör miner, pratar, skrattar, rynkar pannan eller kisar mot solen. Idag finns det ingen bättre behandlingsform för att ta bort eller motverka rynkor i framförallt pannan, mellan ögonbryn och runt ögon (”kråksparkar”).Behandlingen

Innan vi behandlar med BOTOX kartlägger vi först muskelpunkterna för Dina rynkor. BOTOX injiceras direkt i huden för att blockera de impulser som går från nerverna till de små ansiktsmuskler som är orsak till ”mimik”- rynkorna. Behandlingen med BOTOX sker med en mycket tunn nål och tar mellan 15-20 min beroende på vilket område som skall behandlas.

 

Effekten 
Effekten av en BOTOX -behandling varar tyvärr inte för evigt. Efter ca 6 månader har nya nervändar vuxit ut. Muskeln återfår då sin aktivitet och behandlingen måste upprepas om Du vill uppnå effekten igen. Indikationer finns dock på att effekten kan bli mer långvarig ju fler gånger behandlingen upprepas. Detta beror på att musklerna försvagas när de inte används.

Effektiv mot armsvett

 

Historik och användningsområden

BOTOX (botulinum toxin) är ett muskelförlamande medel som har använts inom sjukvården sedan 1970-talet. Genom åren har kronisk nackspärr, olika typer av muskelspasmer och tics framgångsrikt behandlats med

BOTOX. Utvecklingen går hela tiden framåt och detta gäller i allra högsta grad BOTOX. Dess användningsområden ökar ständigt och i rätta händer är det både ofarligt och effektivt. Medlet har blivit oerhört populärt de senaste åren för att behandla rynkor men medlet har även visat sig kunna fungera mot spänningshuvudvärk och framförallt mot hand- och armsvett.

 

 

Behandlingen

Innan vi behandlar med BOTOX kartlägger vi först Dina svettkörtlar. BOTOX injiceras direkt i huden för att blockera signalöverföringen i nerverna så att svettkörteln blir ”paralyserad” och därmed slutar att producera svett. 
Behandlingen med BOTOX sker med en mycket tunn nål och tar mellan 15-20 min beroende på vilket område som skall behandlas. 

 

Effekten

Effekten av en BOTOX -behandling varar tyvärr inte för evigt. Efter 6-20 månader (mycket individuellt) har nya nervändar vuxit ut och svettkörtlarna börjar därmed producera svett igen. Om Du vill uppnå effekten igen måste behandlingen upprepas.