Filler/ Botox

behandling mot rynkor

Fillers används som en föryngrande behandling, vid både större och mindre behov. Behandlingen går snabbt, resultatet kommer omedelbart och konvalescensen är begränsad. Resultatet ger ett fylligare, slätare och ungdomligare utseende.


I takt med åren och att vi utsätter vår hud för olika yttre och inre påfrestningar bildas linjer, rynkor och till slut djupare veck. När vi blir äldre minskar också halterna av de ämnen i huden som håller den mjuk och smidig. Till exempel kollagen, elastin och hyaluronsyra.


Med tiden accelererar åldrandeprocessen. Och tillsammans med yttre påfrestningar som till exempel solexponering påverkas hudens utseende. Den förlorar successivt sin fasthet och linjer och rynkor uppkommer.


En annan viktig faktor vid bildandet av linjer och rynkor är minskad produktion av hyaluronsyra. Det är ett bindande ämne som omger cellerna och ger huden dess ungdomliga, släta utseende. Minskningen av detta ämne, som finns naturligt i huden, får hudens struktur att förlora sin fulla och fasta känsla och gör den mer mottaglig för rynkor.


Fillers är en av de mest populära estetiska behandlingarna eftersom de ger omedelbart resultat samtidigt som de innebär låg risk och mycket begränsad konvalescens.


La Clinique arbetar med två olika varumärken av fillers, svenska Decoria och Juves från Frankrike. De är båda baserade på hyaluronsyra och är icke-permanenta. Hyaluronsyra liknar den som finns naturligt i människokroppen och den bryts successivt ned över tid.


Vilken filler som används baseras på vilken produkt som behandlaren bedömer som mest lämplig för just dina behov och individuella förutsättningar.

 

När bör man använda fillers?

En fillerbehandling är lämplig t e x när du har djupa rynkor som du tycker är missprydande. Följande områden behandlas med filler:

 

Labialveck

Läppar

Kinder

Käklinje

Haka

Ärr

Insjunkna områden

 

Ofta kombinerar man en fillerbehandling med botulinumtoxin mot rynkor och fina linjer som orsakats av mimik och ansiktsrörelser. Vi anpassar behandlingen efter dina specifika behov så att resultatet blir naturligt vackert.

Resultatet med fillers är inte permanent – påfyllning krävs regelbundet för att bibehålla resultatet.

Boka gärna en konsultation om du känner dig osäker på vad för typ av behandling, du kommer bli väl omhändertagen av våra skickliga behandlare.

Slätar ut rynkor i pannan, glabella, runt ögonen och munnen.

 

Historik och användningsområden
BOTOX (botulinum toxin) är ett muskelförlamande medel som har använts inom sjukvården sedan 1970-talet. Genom åren har kronisk nackspärr, olika typer av muskelspasmer och tics framgångsrikt behandlats med BOTOX. Utvecklingen går hela tiden framåt och detta gäller i allra högsta grad BOTOX. Dess användningsområden ökar ständigt och i rätta händer är det både ofarligt och effektivt. De senaste åren har medlet blivit mycket populärt inom skönhetskirurgin, då det är möjligt att i små mängder använda medlet för att förlama de ansiktsmuskler som orsakar ”mimik”-rynkor. ”Mimik”-rynkor är de rynkor Du får av att använda ansiktsmusklerna när Du gör miner, pratar, skrattar, rynkar pannan eller kisar mot solen. Idag finns det ingen bättre behandlingsform för att ta bort eller motverka rynkor i framförallt pannan, mellan ögonbryn och runt ögon (”kråksparkar”).Behandlingen

Innan vi behandlar med BOTOX kartlägger vi först muskelpunkterna för Dina rynkor. BOTOX injiceras direkt i huden för att blockera de impulser som går från nerverna till de små ansiktsmuskler som är orsak till ”mimik”- rynkorna. Behandlingen med BOTOX sker med en mycket tunn nål och tar mellan 15-20 min beroende på vilket område som skall behandlas.

 

Effekten 
Effekten av en BOTOX -behandling varar tyvärr inte för evigt. Efter ca 6 månader har nya nervändar vuxit ut. Muskeln återfår då sin aktivitet och behandlingen måste upprepas om Du vill uppnå effekten igen. Indikationer finns dock på att effekten kan bli mer långvarig ju fler gånger behandlingen upprepas. Detta beror på att musklerna försvagas när de inte används.

Effektiv mot armsvett

 

Historik och användningsområden

BOTOX (botulinum toxin) är ett muskelförlamande medel som har använts inom sjukvården sedan 1970-talet. Genom åren har kronisk nackspärr, olika typer av muskelspasmer och tics framgångsrikt behandlats med

BOTOX. Utvecklingen går hela tiden framåt och detta gäller i allra högsta grad BOTOX. Dess användningsområden ökar ständigt och i rätta händer är det både ofarligt och effektivt. Medlet har blivit oerhört populärt de senaste åren för att behandla rynkor men medlet har även visat sig kunna fungera mot spänningshuvudvärk och framförallt mot hand- och armsvett.

 

 

Behandlingen

Innan vi behandlar med BOTOX kartlägger vi först Dina svettkörtlar. BOTOX injiceras direkt i huden för att blockera signalöverföringen i nerverna så att svettkörteln blir ”paralyserad” och därmed slutar att producera svett. 
Behandlingen med BOTOX sker med en mycket tunn nål och tar mellan 15-20 min beroende på vilket område som skall behandlas. 

 

Effekten

Effekten av en BOTOX -behandling varar tyvärr inte för evigt. Efter 6-20 månader (mycket individuellt) har nya nervändar vuxit ut och svettkörtlarna börjar därmed producera svett igen. Om Du vill uppnå effekten igen måste behandlingen upprepas.