Skin needling

Rynkor, ärr och uppstramning mm

 

La Clinique introducerar nu Derma Pen, världens mest avancerade utrustning för micro needling/skin needling.Vi var först i Sverige med att introducera den s.k. Dermarollern för micro needling på svenska marknaden 2004. Nu är vi först med att introducera ett avancerat och förbättrat system för micro needling; Derma Pen. Derma Pen är snabbare, mindre smärtsam och mer effektiv än dermarollern, och ger en lika effektiv hudföryngring som Fraktionerad laser och CO2 laser.

 

 

När vi åldras minskar den naturliga produktionen av hudens kollagen och elastin vilket leder till rynkor, slapp hud och insjunkenhet. Genom Derma Pen kan vi stimulera huden att producera mer kollagen och elastin på ett sådant sätt att den kan användas som ett alternativ till kirurgiska ingrepp, laserpeeling och mekanisk hudslipning.

 

 

Micro needling/skin needling har funnits ett antal år och innebär att man orsakar "mikro skador" på huden med mycket fina nålar. Dessa skador försätter huden i ett läkningsläge, vilket frisätter kollagen, elastin och stimulerar nya hudceller. Detta i sin tur minskar tecknen på åldrande, som exempelvis fina linjer, rynkor, slapphet, ihåligheter och ojämn hudton.

 

  

 

Derma Pen tar skin needling till nästa nivå. Dermarollern tränger in i huden i en vinkel, vilket betyder att den orsakar mer onödig skada, och är svårare att använda bl.a. på ärrvävnad. Dessutom går längden på Derma Pens nålar att justera vilket gör att den kan användas på tunnare hud, exempelvis runt ögonen.

 

 

 

Derma Pen stimulerar hudens fasthet och ger en huduppstramning, reducerar akne ärr, kirurgiska ärr, hudbristningar, förbättrar rynkor och fina linjer samt minimerar hudens porstorlek.

 

 

Derma Pen penetrerar huden mellan 20 till 90 gånger per sekund med en reglerbar hastighet, och från 0,25 mm till 2 mm djup, beroende på vilket område som skall behandlas.

 

Behandling med Derma Pen sker med minsta möjliga obehag och bedövningskräm kan användas innan behandling. Själva utförandet av behandlingen går snabbt, tar endast 5-10 minuter per behandlat område, och kan åstadkomma stora förändringar på ärr, bristningar, rynkor och åldrad hud.

 

För optimalt resultat bör en behandlingskur genomföras vanligtvis bestående av 5-6 behandlingar med en månads intervaller. Läkningstiden efter genomförd behandling är kort, huden kommer att vara lite röd och lätt svullen upp till en vecka men redan efter 48 timmar kan make-up appliceras och du kan återgå till ditt arbete.