LASER

håravfall, hårborttagning, laser peeling, skin tightening, borttagning av tatueringar, kärl och bruna fläckar

Håravfall laser

stoppa håravfall med IGrowÄntligen finns laserhjälmen i Sverige som Tom Cruise använder!
iGrow - laserhjälmen mot håravfall för hemmabruk.

*För både män och kvinnor.

*Säkert

*Effektivt

*Fantastiska resultat

Vi på La Clinique kan härmed erbjuda en effektiv laserbehandling mot håravfall för hemmabruk, ”laserhjälmen” iGrow. För en tid sedan skrevs det ett flertal artiklar om just iGrow och skådespelaren Tom Cruises inköp av en egen iGrow.
iGrow är lika effektiv som den laserbehandling mot håravfall vi tidigare endast kunnat erbjuda på kliniker. Skillnaden är att iGrow är betydligt enklare och kostar en bråkdel.
Till en låg kostnad kan du snabbt och effektivt se resultat. Igrow hjälmen är handsfree och kan bekvämt användas i hemmet, på kontoret eller i sommarstugan när tiden är rätt för dig.
Du kan även koppla av och lyssna på musik under tiden du använder den.
Igrow är smärtfri och helt utan biverkningar.

iGrow har 51 ljuskällor som innefattar 21 laserdioder och 30 LED-lampor för att täcka hela ditt huvud. Detta gör att iGrow är likvärdig med de flesta, bästa utrustningar som läkare använder på sina mottagningar. Hundratals kliniska studier har visat att lågaktiv laserterapi (LLLT) är effektiv för behandling av olika åkommor som håravfall, karpaltunnelsyndrom och akne. LLLT är en fantastisk, kliniskt beprövad teknologi som kan föryngra ditt hår och även snabbt, effektivt stoppa håravfall samt ge ett fylligare, friskare och glansigare hår, ”ungdomligare hår”!

 

 

Med iGrow kan du se båda snabba och dramatiska resultat säger läkare Lorrie Klein. Den genomsnittliga patienten som använder iGrow ser hur håravfallet minskar inom sex till åtta veckor. Under de närmaste månaderna därefter börjar patienternas hår att se tjockare och friskare ut och efter ca nio månaders användning når de maximalt resultat. När de sedan fortsätter att använda iGrow kommer resultatet att hålla i sig.

iGrow används 2-3 ggr per vecka i 25 minuter åt gången.

iGrow är FDA- godkänt!

 

Välkommen med din beställning. Ring nu!

Permanent hårborttagning

Den avgjort hittills bästa lösningen för permanent hårborttagning.

En snabb, smärtfri och supereffektiv behandling till marknadens bästa pris!
Permanent hårborttagning.

 

På vår klinik har vi mångårig erfarenhet av permanent hårborttagning.  Sedan flera år tillbaka har vi använt den fram till nu absolut bästa lasern för permanent hårborttagning Light Sheer Diode Laser. Kliniska studier vid universitetet i Harvard har gett den ett FDA-godkännande (amerikanska socialstyrelsen) som den första pålitliga lasern för hårborttagning. Light Sheer Diode Lasern har nu utvecklats till en ännu bättre och effektivare maskin som vi nyligen introducerat; High Speed Light Sheer DUET. Denna unika laser för hårborttagning bygger på samma, men uppdaterad teknologi som Light Sheer Diode Laser, förutom att den nya Diode lasern är förfinad, munstycket är större samt försedd med en vakuumassisterande teknologi vilket ger en större behandlingshastighet och komfort jämfört med andra metoder. Vi kan med Light Sheer DUET enkelt behandla små som stora partier mycket snabbt och effektivt. I genomsnitt sänker vi behandlingstiden med ca 75%, jämfört med Light Sheer Diode Lasern. Detta innebär en stor vinst i form av bekvämlighet och bättre slutresultat.

 

 

Allmänt om hår


Hos män stimuleras hårens tillväxt av det manliga könshormonet i puberteten. Hos kvinnor är det viktigt att skilja mellan ärftligt betingad hårväxt och hormonellt betingad hårväxt. Den ärftligt betingade hårväxten visar sig dels som mörka fjun i ansiktet och på kroppen, dels som mera tjocka hår på kroppen och benen. Den hormonellt betingade hårväxten ses istället som styva hår i ansiktet och det beror på manligt könshormon. Ålder, etnisk tillhörighet, mediciner och hormonnivå har betydelse för längd, styvhet och färg på kroppshåret. Hur mycket hår man har beror på hur många hårstrån som är i växtfasen och hur länge den fasen varar. Hårets olika faser är: den aktiva tillväxtfasen (anagen), övergångsfasen (katagen), och vilofasen (telogen).

 

 

Vad är Light Sheer DUET?


Light Sheer DUET är en avancerad laser speciellt framtagen för behandling av generande hårväxt. Vid laserbehandlingen avger Light Sheer DUET ett högintensivt laserljus med en unik våglängd vilken söker sig till pigmentet i hårfollikeln under huden. Energin från ljusstrålen omvandlas till värme och absorberas av pigmentet i hårfollikeln som förstör cellerna i hårsäcken. Ett stort antal kliniska studier har genomförts och denna lasers effektivitet för permanent hårborttagning är bevisad. Light Sheer DUET har ett unikt kylsystem vilket gör att vi undviker att bränna huden. Dessutom gör systemets långa våglängd att vi kan behandla mörkare hudtyper, vilket andra system för hårborttagning inte klarar av. Light Sheer DUET erbjuder två handstycken för behandling och innefattar en banbrytande vakuumassisterande teknologi i kombination med Diode lasern som gör det möjligt att behandla snabbare och mer behagligt såväl små som stora områden.

 

 

Behandlingen


Eftersom håret växer i olika faser är det nödvändigt med flera behandlingar innan allt hår är borta. Som nämnts tidigare är hårets olika faser: den aktiva tillväxtfasen (anagen), övergångsfasen (katagen), och vilofasen (telogen). Det är bara det växande håret (anagen) som Light Sheer DUET kan förstöra hårroten på. Ett minimum av 3 behandlingar behövs men vanligtvis behövs 5 behandlingar, i vissa fall fler. Laserstrålen känns som ett litet stick i huden. En rodnad eller svullnad i det behandlade området kan uppstå de första dagarna efter behandlingen, men detta försvinner vanligtvis snabbt, ibland redan efter några timmar. Du kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen.

 

Light Sheer DUET jämfört med vanliga metoder för hårborttagning


Rakning är en enkel metod som inte påverkar styvheten, tjockleken, växthastigheten eller växtfasen av det rakade håret. Dock är det bara en tillfällig lösning och kräver att man konstant rakar sig för att vara hårfri. Plockning är tidsödande, smärtsamt, opraktiskt för stora områden och också bara en tillfällig lösning. Vaxning kan täcka ett stort område åt gången och resultatet varar kanske någon månad eller längre. Det är dock smärtsamt och orsakar ibland en allergisk reaktion och inflammation av hårfollikeln.

 

Light Sheer DUET jämfört med Elektrolys eller Diatermibehandling


Elektrolys eller Diatermibehandlingar är långsamma och smärtsamma behandlingar som innebär att man för ner en strömförande nål i varje hårfollikel, som förstörs när strömmen passerar. Ofta krävs regelbundna behandlingar under flera år, vilket både blir en tidsödande och dyr process. Med Light Sheer DUET behandlar vi däremot tusentals hårfolliklar samtidigt. På detta sätt kan vi på några få minuter effektivt behandla ett område som skulle ta flera timmar med Elektrolys eller Diatermi.

 

De vanligaste frågorna:

 

Varför ska jag välja Light Sheer DUET och inte någon annan laser?


- Vi har lång erfarenhet av permanent hårborttagning. Vi har arbetat med andra system som inte alls gett lika bra resultat som Light Sheer DUET. Vi har sett många patienter som fått sin hud förstörd pga brännskador eller som inte fått något resultat trots många behandlingar med andra typer av maskiner. Light Sheer DUET förenar säkerhet med goda resultat. Light Sheer DUET  har ett kylsystem som gör att vi undviker brännskador samt en våglängd som ger en effektiv behandling, även på mörkare hudtyper. Sist men inte minst är Light Sheer DUET unik eftersom munstycket är större samt försedd med en vakuumassisterande teknologi som ger bekvämare och snabbare behandling. Vi behandlar därför med lätthet stora partier snabbt och små partier otroligt snabbt.

 

Hur många behandlingar behövs?


- Det är nödvändigt med flera behandlingar innan allt hår är borta eftersom håret växer i olika faser, den aktiva tillväxtfasen (anagen), övergångsfasen (katagen), och vilofasen (telogen). Det är bara det växande håret (anagen) som Light Sheer DUET förstör hårroten på. Ett minimum av 3 behandlingar behövs men vanligtvis behövs minst 5 behandlingar, i vissa fall fler. Det skall gå 6-8 veckor mellan behandlingstillfällena.

 

Går det att behandla all typ av hår?


- Nej, ljusa hårstrån påverkas inte av behandlingen. Laserljuset måste hitta pigment i hårstrået för att absorberas och därför går det inte att behandla ljusa hår.

 

Kan man sola som vanligt innan, under och efter behandlingen?


- Du skall ej vara solbränd vid behandlingstillfället. Du får heller inte använda brun utan sol innan behandlingen. Laserljuset söker sig till mörkt pigment och om huden är mörk riskeras brännskador. Du bör undvika solning, även i solarier minst 1 månad efter behandlingen, det går dock utmärkt att använda brun utan sol.

 

Gör det ont? Hur ser huden ut direkt efter behandlingen?


- De allra flesta tycker inte att behandlingen känns speciellt mycket. Strax efter behandlingen kan huden vara lite röd med en lätt svullnad. Detta försvinner dock mycket snabbt.

 

Är det något annat jag bör tänka på om jag funderar på denna behandling?


-Du skall inte ha vaxat eller plockat Dina hårstrån 6 veckor innan behandlingen. Att raka sig eller använda hårborttagningscreme går bra. Anledningen är att om man ryckt bort hårstrået kan inte laserljuset hitta något hår att behandla och resultatet uteblir.

Laserpeeling

Laserpeelingen  som tar bort rynkor, solskadad hud och akneärr

 

Huden, vårt skydd mot omvärlden


Huden är kroppens största organ. Hudens huvudsakliga funktioner är att skydda kroppen mot temperaturväxlingar, hindra från skador av kemikalier och mikroorganismer som t ex bakterier samt att skydda mot mekaniska påfrestningar. Huden lever oftast en tuff tillvaro och kan åldras snabbt om den inte vårdas och skyddas. Sol, solarium, cigaretter, alkohol, luftföroreningar och akne lämnar många gånger spår som präglar vår huds utseende. Med UltraPuls lasern är det möjligt att ”sudda ut” dessa spår och vrida hudens klocka tillbaka.

 


Tidigare tekniker


Tidigare metoder för hudföryngring och utjämning av ärr i ansiktet har varit olika typer av kemiska peelingar som exempelvis fenolpeeling eller manuell hudslipning med trissa. Dessa metoder kan ge goda resultat men risken för biverkningar såsom pigmentskador och ärr är relativt höga. Dessa är bieffekter vi idag praktiskt taget eliminerat med UltraPuls lasern.

 

Laserpeeling med Ultrapuls laser


Den säkraste och effektivaste lasern för laserpeeling är idag UltraPuls lasern. Den kallas ofta av laserkännare för "Rolls Roysen" inom sin genre. En laserpeeling med dennaUltraPuls laser kan strama upp och krympa huden på ett sådant dramatiskt sätt att den i många fall ersätter en traditionell kirurgisk ansiktslyftning om det inte finns alltför mycket häng och överskottshud. Med UltraPuls lasern kan vi ta bort rynkor runt ögon, mun, kinder och panna. Akneärr och andra ärr i ansiktet förbättras också  med denna metod. 

 

 

Tekniken


Tekniken består i att med högsta precision använda lasern till att ånga bort skikt för skikt av hudceller. Metoden är  kontrollerbar och doktorn kan på ett enkelt sätt bedöma djupet samt anpassa behandlingen till Ditt ansiktes olika delar. UltraPuls lasern alstrar värme vilket stimulerar nybildningen av det viktiga kollagenet och elastinet. Detta ger en uppstramning, bättre struktur och elasticitet i huden.

 

Ingreppet


När Du kommer till kliniken installeras Du bekvämt. Själva behandlingen utförs under lokalbedövning samt lätt narkos. Behandlingen tar en till två timmar beroende på hur stora partier som skall behandlas.

 

Efter ingreppet


Efter ingreppet åker Du hem utan bandage. Eftersom uppföljning och eftervård är viktigt håller vi på kliniken daglig kontakt med Dig under läkningsprocessen som pågår under 7 till 14 dagar. I början kommer huden att vätska sig och vara svullen för att sedan läka med en tillfällig rodnad som enda spår. Denna tillfälliga rodnad, som Du enkelt kan dölja med täckkräm, bleknar successivt under den närmaste tiden efter laserpeelingen. Det är oerhört viktigt att man använder en bra solskyddsprodukt under minst sex månader efter laserpeelingen. 

 

Resultatet


Din nya hud kommer att vara av mycket bättre kvalitet än tidigare. Dina rynkor och ärr har planats ut och huden kommer att vara slät, fast och fin med en ungdomlig lyster. Uppstramningen och förbättringen i huden fortsätter dock under ytan i sex månader upp till ett år efter behandlingen. För att sedan upprätthålla resultatet och förbättra huden ytterligare rekommenderar vi att man sköter och stimulerar huden med ett enkelt och individuellt anpassat hudvårdsprogram (ex. Neostrata eller ExCel AFA´s) som Du kan börja med ca en månad efter laserpeelingen. Vetenskapliga prover (biopsi) på patienters hud som behandlats med UltraPuls lasern har efter 10 år visat sig ha en mycket högre kollagenhalt och jämnare pigmentproduktion än hud som ej behandlats. Med andra ord föryngrar  UltraPuls lasern huden påtagligt, även på lång sikt.

 

De vanligaste frågorna:

 

Varför ska jag välja UltraPuls lasern och inte hudslipning eller kemisk peeling


     - UltraPuls lasern är den mest avancerade lasern för att utföra en laserpeeling. Riskerna för biverkningar såsom ärr, permanenta pigmentproblem och ojämnheter är mycket små med denna laser. En UltraPuls laser är dyr att köpa och av denna anledning använder sig många av andra slipningsmetoder eller billigare lasermaskiner som inte har samma säkerhet eller ger ett lika bra resultat.

 

Går det att ta bort alla rynkor och ärr?


     - Vissa riktigt djupa rynkor och ärr kan behöva en upprepad laserbehandling. Djupa ärr kan aldrig tas bort helt och hållet, en laserpeeling av akneärr brukar kunna ge en 80 %-ig förbättring de flesta fall. Ibland kombineras en laserpeeling med ifyllnadsmaterial eller Dermarollern för ännu bättre resultat.

 

Ska jag behandla hela ansiktet eller bara vissa delar?


     - Om huden är mycket solskadad eller ärrig rekommenderar vi en laserpeeling av hela ansiktet. Risken är annars att det blir en synbar skillnad i kvalitet mellan obehandlad hud och behandlad hud. Ibland behandlas endast huden runt ögon eller mun när huden för övrigt är slät.

 

Kan jag behandla andra delar av kroppen med UltraPuls laser?


     - Nej. En laserpeeling kan endast utföras i ansiktet. Anledningen är att huden på halsen och kroppen inte har   samma läkningsförmåga, bl a beroende på talgkörtlarnas täthet. Vi kan dock skräddarsy ett medicinskt hudvårdsprogram tillsammans med AHA/PCA peeling eller Skin Scape hudblästring för att åstadkomma en förbättring av huden på kroppen. 

 

Är läkningstiden jobbig?


      - Huden kommer att vätska sig och svullna upp under de närmaste dagarna efter laserpeelingen. Huden är öm och det hettar men någon direkt smärta är det inte att tala om. Efter ca 4 dagar brukar svullnaden börja gå ner och vätskandet avta. Det är mycket viktigt att Du sköter Dig enligt våra instruktioner under läkningstiden. Vi på kliniken håller en tät kontakt med Dig de första dagarna. Tveka aldrig att ringa om Du undrar över något.

 

När kan jag sola som vanligt igen?


      - Egentligen tycker vi att alla borde undvika att sola ansiktet. Detta eftersom solen är den största boven till att huden åldras för tidigt. Efter en laserpeeling måste Du skydda Dig med hög solskyddsfaktor under minst 6 månader efteråt. Efter 1 år kan Du normalt sola som vanligt igen men vi rekommenderar att Du istället skyddar Dig med ett högt solskydd och en keps eller solhatt samt använder en bra brun utan sol-produkt om Du vill vara solbränd. På detta vis behåller Du resultatet länge och Din hud håller sig fin.

 

När kan jag börja träna som vanligt igen?


     - Du bör undvika tung fysisk träning i 1 månad efteråt. Detta eftersom att huden fortfarande är känslig. Du bör även undvika stark kyla och bastubad den första månaden.

Skin tightening

Skin tightening, unik behandling för slapp hud

 

ELOS tekniken skiljer sig från den äldre IPL och laserteknologin. I ELOS samverkar två energier för att uppnå ett bättre resultat: Laser eller IPL kombinerat med Bi-Polarisk Radiofrekvens (RF). 

Med ELOS kan vi effektivare än förr behandla slapphet i huden och rynkor. 

På La Clinique har vi dessutom den mest effektiva versionen av ELOS som endast får användas av medicinska kliniker och som därmed ger bäst resultat.

 

Vad är ELOS?


Enkelt beskrivet adderades Bi-Polarisk Radiofrekvens (RF) till IPL eller lasern för att få en bättre uppvärmning. IPL-ljuset eller laserljuset måste alltid träffa en måltavla för att fungera. 

RF dras till den av lasern redan uppvärmda vävnaden och förstärker behandlingen på ett sätt som garanterar effekten. 

Genom RF hettar vi också upp kollagenet i huden på ett effektivt sätt, som drar ihop sig, och efter några behandlingar resulterar i en synbart yngre och mindre slapp hud.

 

Detta kan vi behandla med kombinationstekniken ELOS:

• Skin-Tightening, det djupliggande kollagenet krymper och ger en mindre slapp hud

• Djupa rynkor


Säkerhet


ELOS har dessutom ett världsunikt säkerhetssystem, Active Dermal Monitoring.  Detta innebär att vi mäter temperaturen inför och under varje puls på djupet i huden. Om temperaturen stiger för mycket slår maskinen omedelbart av pulsen och risken för brännskador reduceras. 

ELOS har också ett kylsystem som bedövar de ytliga nervtrådarna innan behandlingspulsen kopplas på. Detta ger betydligt mindre smärta och en ganska behaglig behandling.

 

Rynkreducering


Kombinationen av vår DiodLaser och Bi-polarisk radiofrekvens reduceras djupliggande rynkor i hela ansiktet. I djupa rynkor är kollagenaktiviteten avtagande. Med ELOS aktiverar vi kollagenproduktionen genom att först krympa existerande kollagenfibrer. Huden reagerar med att skapa nytt kollagen som fyller ut rynkan underifrån. Vi rekommenderar mellan 4-6 behandlingar med ca 3 veckors mellanrum för bästa effekt.

 

Skin tightening, fastare hud


Med vår unika Skin Tightening som går på djupet och gör hela huden fastare. Den är perfekt för dig som vill lyfta delar av ansiktet eller få en generellt fastare hud i hela ansiktet. Även kroppen går att behandla. Perfekt inför en fest eller ett omedelbart lyft. Då utför vi behandlingen dagen innan du vill få lyftet. För långvarigt resultat krävs mellan 4-6 behandlingar. 

Borttagning av tatueringar, kärl och pigmentfläckar

 

Tatueringar, brustna kärl och pigmentfläckar


De flesta människor har någon av dessa ”skavanker” som betecknas som skönhetsfel. En del fläckar föds vi med, vissa kommer med stigande ålder och andra såsom tatueringar var en bra idé då men inte nu. Idag har lasePrteknologin gjort stora framsteg och med hjälp av vår VersaPuls laser kan vi ta bort dessa skönhetsfel utan ärr.Vad är VersaPuls lasern?


VersaPuls lasern är ett högklassigt system speciellt skapat för att ta bort tatueringar i alla färger, brustna kärl, eldsmärken, födelsemärken och bruna fläckar. Versapuls lasern kan producera olika färger på sitt laserljus vilket är nyckeln till VersaPuls laserns framgång. De olika färgerna på laserljuset reagerar med färgen på tatueringens färgpigment, den röda eller blåa färgen i brustna blodkärl eller melaninet i bruna fläckar/födelsemärken. Energin i VersaPuls laserns ljus förångar de skönhetsfel som behandlas och Din egen kropp absorberar de små partiklarna varpå färgen tonas bort.

 

Tatueringar


Att ta bort en tatuering innebar förr i tiden att man slipade och skrapade bort tatueringens färgpigment. Detta innebar nästan alltid en ärrad och avpigmenterad hud. Idag har VersaPuls lasern revolutionerat behandlingen av tatueringar. Allt från små till stora tatueringar kan idag tas bort med vår VersaPuls laser. För att ta bort tatueringar krävs ett flertal behandlingar med VersaPuls lasern. Tatueringar där färgpigmenten ligger djupt kräver fler behandlingar än ytliga. Behandlingarna utförs i normala fall med en till två månaders mellanrum. Det krävs sällan någon bedövning. Laserbehandlingen känns som små snärtar av ett gummiband på huden. Huden kan svullna upp och bli röd direkt efter behandlingen, ibland bildas även en skorpa men detta är snabbt övergående.

 

 

Brustna kärl


Brustna kärl uppkommer hos de flesta av oss med stigande ålder, ofta är de knappt märkbara. Ibland gör de dock att vi får ett rödbrusigt utseende eller att benen ser ut som de vore prydda med röda eller blå spindelnät. Orsakerna är åldern, hormonella förändringar, östrogenbehandlingar, graviditet, sol, kyla och många andra ting som hör livet till. 

VersaPuls lasern har revolutionerat behandlingen av kärlförändringar. Du kan med hjälp av denna laser få tillbaka Din jämna färg i ansiktet eller Dina fina ben. Behandlingen varierar beroende på kärlens utbredd, mängd och på hur djupt de ligger. Oftast räcker det med 1 till 3 behandlingar. Dessa behandlingar utförs med 2 till 3 månaders mellanrum och det krävs sällan någon bedövning. Laserbehandlingen känns som små snärtar av ett gummiband på huden. Huden kan svullna upp och bli röd direkt efter behandlingen, ibland bildas även en skorpa men detta är snabbt övergående.

 

 

Bruna fläckar och födelsemärken


Alla föds vi med olika typer av pigmentfläckar, en del av oss med mer iögonfallande sådana. Det kan upplevas som besvärande om de t.ex. sitter i ansiktet, på halsen eller något annat synligt område. Åldersfläckar som vanligtvis kommer med åren beror på dagligt solljus och det ibland överdrivna solbadande vi utsätter oss för. Andra pigmentfläckar beror på hormonella förändringar, graviditet eller P-piller. 

 

 

Förr kunde man inte göra mycket åt dessa bruna fläckar. Man har länge arbetat med olika skrapningar för att försöka åstadkomma en förbättring. Ofta har resultatet varit att man bytt ut en fläck mot en annan, ett ärr eller en vit avpigmenterad hudyta. Idag finnsVersaPuls lasern som eliminerat dessa problem. Vi kan på ett enkelt och effektivt sätt ta bort ofarliga pigmentfläckar. Läkare synar alltid de pigmentfläckar Du vill ta bort, och om det skulle finnas minsta misstanke om att någon av dessa fläckar kan vara elakartad, opereras den bort och skickas på analys. 

Att ta bort åldersfläckar eller hormonfläckar kräver oftast bara 1 eller 2 behandlingar. Andra fläckar, exempelvis födelsemärken och s.k. café au lait-fläckar, kräver oftast fler behandlingar. Behandlingarna utförs normalt sett med 1 till 2 månaders mellanrum och det krävs sällan någon bedövning. Laserbehandlingen känns som små snärtar av ett gummiband på huden. Huden kan svullna upp och vara ganska röd direkt efter behandlingen, ibland bildas även en skorpa. Samtliga dessa biverkningar  är lätta och fullt möjliga att stå ut med eftersomde snabbt försvinner.

 

De vanligaste frågorna:

 

Varför ska jag välja VersaPuls lasern och inte någon annan?


    - VersaPuls lasern är unik i vad den kan åstadkomma. Det finns ingen annan laser i Sverige som klarar av att tar bort tatueringar i alla färger. Versapuls lasern anses också vara mer effektiv mot pigmentförändringar och kärlförändringar än IPL - intensivt pulserande ljus.

 

Gör det ont?


     - Det känns ungefär som ett gummiband lagom hårt mot huden. De flesta patientertycker inte att det känns särskilt mycket. 

 

Hur snabbt läker det?


    - Det varierar beroende på vad som behandlas. Direkt efter en VersaPuls-behandling är det behandlade området rött. Det kan svälla och en liten skorpa kan bildas. Allt detta försvinner dock mycket snabbt.

 

Behövs flera behandlingar?


      - Det beror på hur djupt färgpigmenten, melaninet eller kärlförändringen ligger. Storleken kan också ha betydelse, t.ex vid omfattande tatueringar då behandlingen, för patientens skull, ofta delas upp i etapper.

 

Varför ska jag välja VersaPuls lasern och inte någon annan?


    -VersaPuls lasern är unik i vad den kan åstadkomma. Det finns ingen annan laser i Sverige som klarar av att tar bort tatueringar i alla färger. Versapuls lasern anses också vara mer effektiv mot pigmentförändringar och kärlförändringar än IPL - intensivt pulserande ljus.

 

Gör det ont?


     - Det känns ungefär som ett gummiband lagom hårt mot huden. De flesta patienter tycker inte att det känns särskilt mycket. 

 

Hur snabbt läker det?


    - Det varierar beroende på vad som behandlas. Direkt efter en VersaPuls-behandling är det behandlade området rött. Det kan svälla och en liten skorpa kan bildas. Allt detta försvinner dock mycket snabbt.

 

Behövs flera behandlingar?


      - Det beror på hur djupt färgpigmenten, melaninet eller kärlförändringen ligger. Storleken kan också ha betydelse, t.ex vid omfattande tatueringar då behandlingen, för patientens skull, ofta delas upp i etapper.