Spring trådlyft

Inga snitt, inga ärr, och kort konvalescens

Bakgrund


En ansiktslyftning har till syfte att strama upp ansiktets vävnader och hud. Ofta behövs denna typ av operation för att åtgärda en förslappad käk- och haklinje eller för att lyfta upp hängande kinder. En traditionell ansiktslyftning innebär ett ganska stort ingrepp där man lägger snitt framför öronen, bakom öronen, bak mot nacken och i tinningen. En traditionell ansiktslyftning efterlämnar alltid ärr, en del mer synliga än andra och konvalescenstiden är några veckor. På vår klinik är vi först i Sverige med att erbjuda den senaste tekniken: Ansiktslyftning med APTOS-trådar. Tekniken innebär en revolution inom den kosmetiska kirurgin. Med hjälp av APTOS-trådarna kan vi enkelt och långvarigt lyfta:

• slapp käklinje

• hängande mungipor

• labialveck

• nedfallande kinder

• ögonbryn

Tekniken


Tekniken är uppfunnen och utvecklad i Moskva av Dr. Marlen Sulamanidze, av denna anledning kallas ibland APTOS-trådarna för de ”ryska trådarna”. NamnetAPTOS kommer från anti-ptosis, vilket översatt ungefär betyder ”anti- hänga ner”. APTOS-trådar består av ett icke upplösbart trådmaterial som är försett med små vidhäftningshakar. En säker förankring av tråden i vävnaden och en lyftning av huden blir så möjlig på ett okomplicerat sätt. Den bestående effekten beror på bindvävens reaktion precis runt tråden. Det bildas ett från utsidan osynligt ärr under huden vilket stramar upp hudytan. APTOS-trådarna avlägsnas ej utan sitter för alltid.

 

 

Ingreppet
När Du kommer till kliniken installeras Du bekvämt. Själva behandlingen utförs under lokalbedövning. Behandlingen tar en till tre timmar beroende på hur många trådar som krävs.

 

Efter ingreppet
Omedelbart efter ingreppet finns en liten svullnad som snabbt går tillbaka. Eventuella blåmärken är enkla att sminka över. På grund av det minimalt invasiva ingreppet utan snitt är det möjligt för Dig att återgå till det normala livet efter några dagar. 

 

Resultaten

Du kommer att se resultatet omedelbart men ytterligare förbättring sker successivt under de följande sex månaderna då trådarna växer in i vävnaden, vilket stimulerar hudens kollagen. Med APTOS-trådar kan Du undvika en omfattande traditionell ansiktslyftning eller åtminstone skjuta upp den åratal framöver.

 

De vanligaste frågorna:


Vilka risker finns med APTOS Ansiktslyftning?

    - Riskerna är mycket små. Efter ingreppet, som görs under lokalbedövning, kommer Du att vara svullen och inom de närmaste dagarna kan Du få blåmärken. Ibland uppstår en blödning under huden som försvinner på några dagar. I sällsynta fall kan veck bildas som dock är lätta att behandla.  

 

Är det en beprövad metod?

    - Ja, metoden att lyfta ansiktet med trådar har funnits i mer än 15 år och de senaste 10 åren har ingreppet utförts med den typ av APTOS-trådar vi använder idag. Vår klinik var först i Sverige med att erbjuda detta och vi har utfört många ingrepp sedan 2004. APTOS Ansiktslyftningar är mycket populära i framförallt USA, Tyskland, Frankrike, Sydamerika samt Ryssland. Metoden ger ett naturligt utseende och förändrar INTE Dina naturliga anletsdrag eller Din naturliga mimik.

 

Hur länge håller resultatet?

    - Resultatet är långvarigt men individuellt. Ditt ansikte kommer självklart att fortsätta åldras men trådarna hjälper till att motverka hänget. Resultatets varaktighet beror på hur Du lever och i vilken fas i livet Du befinner Dig. Genom att sköta Din kropp och hälsa och inte pendla för mycket i vikt håller resultatet längre. Det finns patienter som fortfarande efter 10 år har ett mycket fint resultat medan andra känner att de behöver göra om det efter 5 år.

 

Gör det ont?

    - Nej, APTOS Ansiktslyftning är en enkel metod som utförs under lokalbedövning. Du kommer inte att känna någon smärta under ingreppet.

 

Är det något jag måste tänka på efter ingreppet?

    - Första veckorna skall Du undvika påfrestningar som kan få trådarna att lossna. Trådarna måste få tid på sig att ”läka in” i vävnaden. Du bör undvika att gå till tandläkaren, äta stora äpplen, ”gapskratta”, använda tandtråd eller liknande den första veckan. Undvik även intensiv träning den första veckan. Efter ett par veckor finns inga restriktioner.

 

När kan jag återgå till arbetet?

    - Redan efter efter 5 - 7 dagar går de flesta tillbaka till sitt arbete. Blåmärken kan enkelt täckas över med täckcreme.

 

För mer information kontakta oss