Peeling

Vad innebär medicinsk kemisk peeling?

 

Behandlingen innebär förenklat att de döda hudcellerna i det yttersta hudlagret avlägsnas. När de döda hudcellerna avlägsnas stimuleras samtidigt nybildningen av hudceller/kollagen.

Neostratas peelingar minskar fina linjer och rynkor, jämnar till pigmenteringen och ger huden bättre lyster. Behandlingen är även lämplig på solskadad hud på till exempel på bröst och hals.

Vid acne används en fettlösande peeling baserad på mandel som öppnar upp porerna vilket minskar inflammationerna och renar på djupet samtidigt som huden jämnas till.

För blekning av pigment används speciella hjälpämnen som ger NeoStratas peeling en extra blekande effekt vilket jämnar ut en ojämn pigmentering.

Vid peeling av händer (handryggen) reduceras åldersfläckar och huden får ny lyster, jämnhet och mjukhet.

 

NeoStrata Pro System erbjuder två olika huvudtyper av peelingbehandlingar:

  • Glykolsyra (AHA) – olika styrkor
  • Retinol (A-vitamin)

 

Båda typerna syftar till en normalisering av huden genom stimulans till ökad cellbildning, ökad kollagenbildning, förbättrad elasticitet (=minskar rynkor och fina linjer), blekning av pigmentfläckar, bättre spänst och återställande av hudens barriärfunktion.

 

Glykolsyrapeeling innebär i motsats till medicinska peelingar med fenol, triklorättiksyra eller salicylsyra en mer kontrollerad och skonsammare metod då AHA både är närande och fysiologisk för huden. Glykolsyrapeeling är unik jämfört med andra AHA-behandlingar eftersom man arbetar med så kallade fria syror vilket både innebär en ökad effekt av behandlingen och en unik möjlighet till kontroll eftersom man lätt kan avbryta behandlingen då det är lämpligt.

 

Retinolpeeling med NeoStrata Pro System är en unik kombination av Retinol och NeoStratas volymgivande Aminofil. Peelingen förbättrar hudens struktur och spänst, minimerar linjer och rynkor samt jämnar ut hudtonen. Behandlingen är extra fördelaktig vid akne och orenheter men är också en högeffektiv anti-aging behandling.

Innan den första behandlingen är det fördelaktigt om du under ett par veckor förberett huden genom att använda NeoStratas hudvårdsprodukter.

 

Glykolsyrabehandlingen appliceras och lösningen får verka i ett par minuter innan man neutraliserar den. Efter behandlingen kan huden den närmaste dagen/dagarna vara något torr och rodnad. Vid nästkommande behandling ökas eventuellt styrkan på peelingen och ibland också behandlingstiden. För bästa resultat rekommenderas seriebehandling, gärna med 4 veckors mellanrum. Efter en seriebehandling kan man upprätthålla effekten med hjälp av underhållsbehandling varannan, var tredje månad eller med NeoStratas ansiktsbehandling för hemmabruk en gång per vecka. Ytterligare ett alternativ är NeoStratas Daily Peel Pads för dagligt bruk.

 

Retinolpeeling – Peelingen appliceras på kliniken. Lösningen få verka i upp till åtta timmar innan den hemma tvättas av med enbart vatten. Efter 2-4 dagar börjar effekten märkas och de döda hudcellerna faller av. En del patienter kan fjälla relativt mycket. Processen pågår upp till en vecka. Under processen rekommenderas Bionic Face Cream. För bästa resultat rekommenderas seriebehandling, med 6 veckors mellanrum. Mellan behandlingarna är det utmärkt att använda Neostratas Retinolkräm för ännu bättre resultat. Det går också utmärkt att varva AHA och Retinolpeeling.