Ögonlocksplastik

Operation av övre och undre ögonlock med laser

 

 

Bakgrund

Ögonlocksplastik hör till de vanligaste bland dagens skönhetsoperationer. Operation av hängande övre ögonlock och påsiga undre ögonlock är ett enkelt ingrepp som medför att ögonen ser mer öppna, ungdomliga och pigga ut. På La Clinique har vi väldigt lång erfarenhet av dessa operationer, vi vet att det kan uppstå många frågor när man funderar på att genomgå en ögonlocksplastik och lägger därför stor vikt för att få patienten att känna trygghet.

 

Tekniken

Vid operation av övre ögonlock lägger vi snitten i övre globlinjen som medför att ärren knappt syns. Genom att följa klinikens instruktioner de närmaste dagarna efter operationen, får man minimalt med blåmärken och svullnad. Trots detta är det individuellt hur fort man läker.

Vid operation av undre ögonlock åtgärdar vi påsarna via ett snitt på undre ögonlockets insida, varvid fettet på ett smidigt sätt tas bort. Ingen tråd/sutur behövs och snittet läker på några dagar. På de patienter som har väldigt dålig spänst och mycket hängig hud opererar vi med ett snitt vid den yttre franskanten. Rynkor under ögonen kan även åtgärdas med peeling vid samma tillfälle. Kliniken har flera metoder att reducera rynkor under ögonen, vid konsultationen får du veta vilken behandling som passar just dig.

 

Ingreppet

Innan man genomgår en ögonlocksplastik så måste man genomgå en konsultation då man går igenom en rad viktiga frågor. Därefter görs en bedömning då vi ser vilka förutsättningar och önskemål som finns. Om du bestämmer dig för att genomgå en operation får du med dig en checklista med allt du behöver tänka på innan och efter operation.

När du kommer till kliniken installeras du bekvämt. Operationen utförs under lokalbedövning och tar som regel med förberedelser ca två timmar.

 

Efter ingreppet

Efter operation är det förvånansvärt smärtfritt, ögonen kan kännas spända och svullna. Vid behov kan man ta vanliga värktabletter (Alvedon) för att hålla smärtan under kontroll. Stygnen tas efter fem dagar och de flesta patienterna återvänder då till sitt arbete. Eventuella blåmärken kan lätt täckas med makeup.
 

Resultatet

På vår klinik har vi lång erfarenhet av ögonlocksoperationer och lägger stor vikt vid det estetiska resultatet. Ärren efter ögonlocksoperationer syns praktiskt taget inte alls efter en tid. Snitten läggs också på ett sådant sätt att de ”uggleögon” som ibland kan känneteckna ögonlocksoperationer undviks. Resultatet blir både tilltalande och naturligt.
 
 
Se recentioner på RECO.SE