Ögonlocksplastik

Operation av övre och undre ögonlock med laser

 

 

Bakgrund


Ögonlocksplastik hör till de vanligaste bland dagens skönhetsoperationer. Operation av hängande övre ögonlock och påsiga undre ögonlock är ett enkla ingrepp som medför att ögonen ser mer öppna, vakna och pigga ut. På la CLINIQUE utför vi sedan lång tid dessa operationer med hjälp av vår UltraPuls laser vilket underlättat ingreppet för våra patienter.


Tekniken


Vid operation av övre ögonlock lägger vi snitten i övre globlinjen med hjälp av UltraPuls lasern som kniv, med fördelen att blodkärl, lymfkärl och hudens nervtrådar försluts omgående. Genom att använda UltraPuls lasern uppstår mindre blåmärken, svullnad och smärta jämfört med traditionell teknik med kniv. Vid operation av undre ögonlock åtgärdar vi påsar under ögonen via ett snitt med lasern på undre ögonlockets insida, varvid fettet på ett smidigt sätt tas bort. Ingen tråd/sutur behövs och snittet läker på några dagar. Rynkor under ögonen kan även åtgärdas med laserpeeling vid samma tillfälle.


Ingreppet


När Du kommer till kliniken installeras Du bekvämt. Operationen utförs under lokalbedövning och tar som regel en till två timmar.


Efter ingreppet


Dina ögonlock kommer att kännas spända och ömma när bedövningen släpper, men du kan utan vidare kontrollera smärtan med värktabletter. Redan en vecka efter ingreppet kan man normalt återvända till sitt arbete. Eventuella blåmärken kan lätt täckas med makeup.


Resultatet


På vår klinik har vi lång erfarenhet av ögonlocksoperationer och lägger stor vikt vid det estetiska resultatet. Ärren efter ögonlocksoperationer syns praktiskt taget inte alls efter en tid. Snitten läggs också på ett sådant sätt att de ”uggleögon” som ibland kan känneteckna ögonlocksoperationer undviks. Resultatet blir både tilltalande och naturligt.