IPL

unik behandling för hudföryngring, kärl, bruna fläckar,

slapp hud och förstorade porer

 

ELOS tekniken skiljer sig från den äldre IPL och laserteknologin. I ELOS samverkar två energier för att uppnå ett bättre resultat: Laser eller IPL kombinerat med Bi-Polarisk Radiofrekvens (RF). 

Med ELOS kan vi effektivare än förr behandla brustna kärl, bruna fläckar, slapphet i huden, rynkor och generande hårväxt. 

På La Clinique har vi dessutom den mest effektiva versionen av ELOS endast får användas av medicinska kliniker och som därmed ger bäst resultat.

 

Vad är ELOS?


Enkelt beskrivet adderades Bi-Polarisk Radiofrekvens (RF) till IPL eller lasern för att få en bättre uppvärmning. IPL-ljuset eller laserljuset måste alltid träffa en måltavla för att fungera. Vid bruna fläckar eller hårborttagning är det mörkt pigment i huden eller håret som är föremål för ljuset och vid blodkärl är det blodets hud.

 

Detta kan vi behandla med kombinationstekniken ELOS:


• Skin-Tightening, det djupliggande kollagenet krymper och ger en mindre slapp hud
• Djupa rynkor 


Säkerhet


ELOS har dessutom ett världsunikt säkerhetssystem, Active Dermal Monitoring. Detta innebär att vi mäter temperaturen inför och under varje puls på djupet i huden. Om temperaturen stiger för mycket slår maskinen omedelbart av pulsen och risken för brännskador reduceras. 
ELOS har också ett kylsystem som bedövar de ytliga nervtrådarna innan behandlingspulsen kopplas på. Detta ger betydligt mindre smärta och en ganska behaglig behandling.

 

Hudförbättring


Med ELOS kan vi effektivt reducera både pigmentfläckar och ytliga blodkärl i ansiktet. Dessutom kan vi göra din hudyta mycket jämnare. Man kan även förminska eller ta bort förstorade porer.

 

Pigmentfläckar


Med en kraftig ljuspuls i kombination med Bi-polarisk Radiofrekvens värmer vi upp pigmentet till en nivå där det koagulerar. Efter ca 2 veckor har större delen pigmentet försvunnit. Ibland kan ytterligare några behandlingar behövas med några veckors mellanrum.

 

Ytliga Blodkärl i ansiktet


Med en kraftig ljuspuls i kombination med Bi-polarisk Radiofrkvens värmer vi upp blodets färgämne, hemoglobin, så att kärlväggen kollapsar. Är kärlet mindre så försvinner det omedelbart. Är det lite större kan det behövas några veckor innan hedens immunsystem forslat bort det. Ibland kan ytterligare några behandlingar behövas med några veckors mellanrum.

 

Jämnare hudyta och mindre porer


Med vår unika ELOS teknologi når vi djupare ner i huden i jämförelse med andra liknande system. Tack vare kombinationen av ljus och Bi-polarisk Radiofrekvens får vi en stor effekt på hudens kollagenproduktion. Redan efter några behandlingar får hudytan en jämnare struktur och porerna har minskat i omfång. Resultaten är mycket individuella men klart synbara.

 

Rynkreducering


Kombinationen av vår Diodlaser och B-polarisk radiofrekvens reduceras djupliggande rynkor i hela ansiktet.I djupa rynkor är kollagenaktiviteten avtagande. Med ELOS aktiverar vi kollagenproduktionen genom att först krympa existerande kollagenfibrer. Huden reagerar med att skapa nytt kollagen som fyller ut rynkan underifrån. Vi rekommenderar mellan 4-6 behandlingar meKombinationen av vår DiodLaser och Bi-polarisk radiofrekvens reduceras djupliggande rynkor i hela ansiktet. I djupa rynkor är kollagenaktiviteten avtagandeed ELOS aktiverar vi kollagenproduktionen genom att först d ca 3 veckors mellanrum för bästa effekt.

 

Skin tightening, fastare och stramare hud


Med vår unika Skin tightening går på djupet och gör hela huden fastare. Den är perfekt för dig som vill lyfta delar av ansiktet eller få en generellt fastare hud i hela ansiktet. Även kroppen går att behandla. Perfekt inför en fest eller ett omedelbart lyft. Då utför vi behandlingen dagen innan du vill få lyftet. För långvarigt resultat krävs mellan 4-6 behandlingar.

 

Aknereducering


Akne orsakas av P.Aknebakterien som trivs i den syrefattiga miljön som skapas när poren täpps till av talg och hudavlagringar. väl ner i huden delar den sig intensivt och orsakar inflammationer som syns i form av finnar eller bölder. Vill det sig riktigt illa så kan aknen orsaka bestående ärr som aldrig försvinner av sig själv P.Aknebakterien lämnar ifrån sig ett ämne som kallas Porfyrin. När vi belyser det med intensiva ljuspulser så omvandlas det till en fri syreradikal som förstör P.Aknebakterien. Huden vinner kampen mot inflammationerna och aknen reduceras kraftigt. Det krävs 8 behandlingar under 4 veckor för att få ett fint resultat.