UTIMS A3 HIFU

UTIMS A3 är en vidareutveckling och den senaste versionen av högintensivt fokuserat ultraljud HIFU för icke-invasiv kontur-, ansikts- och kroppsmodellering. HIFU är högfrekventa ljudvågor för icke-invasiv uppvärmning av ansiktets eller kroppens vävnad och muskulatur. Ordet HIFU är en förkortning av engelskans ord High Intensy Focused Ultrasound, högintensivt fokuserat ultraljud. Tekniken har funnits i ca 20 år och har tidigare främst använts inom sjukvården för att behandla och avlägsna tumörvävnad. De senaste åren har tekniken börjat användas inom skönhetsbranschen eftersom man upptäckt att den kan användas för att krympa och strama upp slapp vävnad.

 

Med hjälp av UTIMS A3 kan vi med selektiv och precis uppvärmning stimulera vävnaden och hudens produktion av nytt kollagen. Oftast ser man ett resultat och en uppstramning direkt, ett resultat som kommer att bli tydligare under de närmaste tre månaderna. Efter dessa tre månader har kollagenet byggts upp vilket ger en tydligare lyftningseffekt, spänst och fasthet i huden.

 

Det som är unikt med UTIMS A3 är den patenterade prisman Centerless som säkerställer exakta och säkra behandlingar.

Vad kan UTIMS A3 åstadkomma?


  • Förbättrar hudens fasthet i ansiktet och på kroppen
  • Föryngrar och ”tightar till” huden
  • Förbättrar rynkor
  • Minskar dubbelhaka
  • Skulpterar kroppen, t.ex. slappa överarmar och lår minskar fettvävnad och celluliter

Indikationer


Slapp hud i ansiktet och på kroppen, särskilt armar, buk, bröst, skinkor, lår och knän.

Hud som drabbats av bristningar och celluliter.

Förlust av elasticitet och slapphet av huden efter viktnedgång eller graviditet.

Proaktiv behandling hos yngre personer för att motverka och skjuta upp tecken på åldrande.

Kontraindikationer till proceduren


Graviditet

Cancersjukdomar

Inflammationer

Aktiv herpes

Permanenta implantat (dessa områden skall inte behandlas, t.ex. kan hela nedre ansiktet behandlas men vid ett hakimplantat undviker vi just stället för implantat)

Psoriasis

Keloider

Leversjukdom

Epilepsi

Konsultation

 

Behandlingen föregås av en detaljerad konsultation där vi går igenom patientens förväntningar, möjliga biverkningar, indikationer och kontraindikationer. Vi kommer överens om behandlingsområde och kostnaden för behandlingen. Behandlingen är icke-invasiv, och tack vare Centerless-prismat reduceras smärtan till ett minimum. Patienten återgår till full aktivitet efter behandlingen. Behandlingar med UTIMS A3 kan utföras under hela året. Efter behandlingen kan korttidseffekter uppträda, såsom rodnad i huden, ömhet i behandlingsområdena och mindre svullnad. Om du upplever andra symtom, kontakta kliniken omedelbart.

 

Efter UTIMS

 

Upp till två dagar efter proceduren bör högt solskydd användas. Undvik solarium, bastu och andra typer av hud-/värmebehandlingar under den närmaste veckan.

Använd milda, icke-aktiva, hudvårdsprodukter under de närmaste 2-3 dagarna. Undvik med andra ord AHA, BHA och retinol/tretinoin under denna period.